خاکهای دانهای بسیار سست ممکن است بر اثر ارتعاشات ناشی از تجهیزات و ماشین آلات اجرای ساختمان و نیز بارهای ترافیکی، دچار نشست بیش از حد بشوند.
در گسیختگی خارجی، سطح گسیختگی از میان میخها یا پشت آنها عبور میکند. خاک، دیواره و سیستم میخ گذاری به صورت بلوکی رفتار میکنند.
در مرحله اول، یک تا چهار متر از عمق گودبرداری را خاکبرداری میکنند. عمق خاکبرداری در هر مرحله به کمک آزمایشهای مکانیک خاک و گمانه زنی که پیش از شروع گودبرداری انجام شده و بسته به جنس خاک، ظرفیت باربری، پارامترهای مقاومت برشی، لایه بندی، میزان نفوذ آب های سطحی و میزان سربار متغیر آن تعیین میگردد.
این روش جهت پایدارسازی جدارههای تونل و سازههای زیرزمینی به کار میرود. همچنین در پروژههای احداث بزرگراهها و راهآهنها نیز کاربرد دارد.
ماسه سریع چیست ؟ و چگونه باعث خرابی سد ها می شود ؟۲۸,بهمن,۱۳۹۶ - ۱۷:۱۲
اگر سطح لغزش از میان نیلها عبور کند باید پایداری نیروهای مقاومی که در نیلها ایجاد شده است نیز محاسبه شود.
دیوارهای مختلف نگهبان هر یک دارای مزایا و محدودیت های ویژه ای بوده که به فرآخور پروژه ها میتوان از هر یک یا نیلینگ تلفیق آنها استفاده نمود.
وقوع چرخههای مکرر یخ زدن – آب شدن در خاک پشت دیوارهای خاک دوزی شده میتواند موجب کاهش مقاومت چسبندگی در میخ، دوغاب، و خاک، و نیز کاهش چسبندگی دیواره بتن پاشی شده شود.
ابعاد دقیق قطر و عمق این چاهکها بر اساس ویژگیهای مکانیکی و فیزیکی خاک تعیین میگردد.
این دستگاه امکان کاشت سریع میخها را فراهم میکند و باعث افزایش دقت و ایمنی در حین انجام عملیات میشود.
روش نیلینگ یا میخکوبی طبق مراحل زیر انجام میشود که عبارتند از:
برخلاف دستگاه دریل واگن، ابزار حفاری راسول به لحاظ ابعاد و وزن بهطور قابلتوجهی کوچکتر و سبکتر است که این امر آن را به یک ابزار مناسب و کارآمد در پروژههای حفاری و عمرانی تبدیل کرده میکند.
فرایند حفاری در روش میخکوبی مراحل مختلفی دارد که در ادامه به توضیح مختصری در مورد آن خواهیم پرداخت.
در تصویر زیر گام های گودبرداری به روش نیلینگ نشان داده شده است: